Baltával támadt a mentősökre, elítélték

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról a meghökkentő esetről, amikor egy férfi Sátoraljaújhelyen, január 1-jén az esti órákban baltával támadt a hozzák kiérkező mentősökre. Most a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében döntött a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárásban.

A megállapított tényállás szerint 2024. január 1-jén az esti órákban mentőautó érkezett az ittas állapotban lévő terhelt sátoraljaújhelyi lakcímére, miután onnan személyi sérülésről érkezett bejelentés. A mentőápoló sértett közölte a vádlottal, hogy el kell őt látnia és kórházba szállítása is szükséges. Ezt hallva a vádlott ideges lett és bement az ingatlanba. Miközben a közfeladatot ellátó személyek a mentőautóba beülve rendőri segítséget kértek, a vádlott egy kb. 60 cm nyélhosszúságú baltával „hadonászva”, kiabálva kiszaladt az utcára. A gépkocsivezető tolatni kezdett, majd megállt az első bekötőúton, azonban a férfi odaérve a kezében lévő eszközzel a motorháztetőre ütött úgy, hogy annak jobb oldali része behorpadt. A mentősök ezt követően a helyszínről elhajtottak.

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint rongálás vétsége miatt 6 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az előéletében rejlő körülmények mellett ittas állapotát, valamint azt, hogy a bűncselekmény indítóoka erkölcsileg különösen elítélendő.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek